:: ^_^ ::

Wednesday, May 4, 2011

Entry kehidupan baru..presenting my new baby boy..^______^

salam..

Alhamdulillah berkat doa suami..ma abah..umi abi sume ahli kuarge n kengkawan..akhirnye aku da selamat lahirkan sorang baby boy somey..walaupun kuar ikut tingkap..=]..

sedar tak sedar ari ni da masuk ari ke-5 aku jadi ibu..masih terasa janggal..masih terase seolah baby masih de dalam womb..tidor malam memang tak cukup..pergerakkan terbatas..makan berpantang..tapi yang best sume tu hilang bile pandang mate baby..

dapat tengok mate die renung kite time bf memang satu nikmat yang tak terhingga..seem lom de mase lagi nak update cite detail pengalaman bersalinkan Muhammad Hazeeq Darwisy bin Muhammad Muzakkir..

untuk ari ni aku kasi tempek 1 gambo ni dulu ye..detail lelain nanti au update..panjang nak cite ni...


MUHAMMAD HAZEEQ DARWISY BIN MUHAMMAD MUZAKKIR

MUHAMMAD ~ NAMA JUNJUNGAN BESAR RASULLULLAH SAW
HAZEEQ ~ YANG BIJAK PANDAI
DARWISY ~ YANG WARAK

DOB : 30 APRIL 2011 @ 2:52 PM ~ LSCS
WEIGHT : 3.21 KG
HEAD CIRCUM : 34 CM
LENGHT : 47 CM

dulu selalu pikir ade mase nak update bile dalam pantang nanti...la ni bile da kena kat aku bu tau satu hari berlalu tu kejap je..tau-tau je da malam..pastu masuk tido pulak da tengah malam..ingat awal lagi la kan..tengok jam da pukul 12:00 malam..

tu belom lagi cite yang nak kena bangun bagi susu..oo baby tido tepi aku tiap-tiap malam..memula tido belah kanan..bile da tengah malam kena tukar letak belah kiri pulak..kasi tukar posisi nak bf die..bu la die dapat 2 2..baby ni jenis yang takmo bf sebelah je..die nak kenyang tu dari 2 2 belah..memang penat la ibu ni..da la nak bangun duduk tu susah..

1st day balik umah memang macam tak caya yang aku ni dalam pantang..ye la..da kat bawah sinun takde sakit macam orang len..kalau sakit pun sikit je..bengkak sebab doc nak tolong kasi jalan bukak..tapi mane boleh lawan luke yang kat bawah pusat ni..

hahaha..lawak je bile hubby 1st time tengok tu die rase ngeri gile..takut nak tengok katenye..die la yang pepagi kena tolong aku tukar pad..kasi lap badan sume..

sok pagi bu pegi buka jahitan nad review jaundice baby..baby kan memang sihat takde pape..cume doc nak check if dalam tempoh 6 hari aku bawak baby balik ni kot-kot la de kuning..harap-harap la pas da bukak jahit sok..senang la sikit nak gerak..cepat sembuh and cepat hilang rase sakit ni..

sakit tang tu rase leh compromise lagi la..tapi sakit nipples yang melecet ni memang tak leh tahan la..since dari 1st day lagi memang aku bf baby..dari susu tak bape nak ade sampai la da memancut ni..baby sedut kuat sangat time susu tak bape nak ade..tu yang melecet jadi nye..melecet yang da tahap ko boleh nampak la isi kaler pink..tiap kali dengar baby merengek nak susu je aku da ngeri-ngeri da..da terasa sengal dan pedih je..hahahahha..

ooo..ok la..konon nak update pendek kan..gian nak menaip la kate ko..peluang ni..baby bu je pas nyonyot..now ni Tok Ma la yang dok melayan buaikan dia..hehehe..time nak mam beskut ngan susu..malam nanti mam nasi ngn sup ikan plus lada hitam plus air madu Khaula..

see you when i see you..^____^


2 comments:

PuteriKureKure said...

welcome darwisy! nanti geng ngan abg khalish dan jaz okeh.

oh comel betul baby darwisy. dalam hari dah pakai baju jaring2 eh. hehe.

selamat berpantang myzaa! :) petua kurangkan rasa saket/melecet, sapukan puting dengan air susu badan tu. insyaAllah...

:: myzaa :: said...

thanx kak intan..tu la bu je cadang nak tanye kak intan sal Cesare ni..

ooo..same la yang doc gitau pagi tadi..jangan cuci niple..just bagi susu meleleh then keringkan susu tu..

=]..nnt bby darwisy leh kenal2 ngan abg khalish n bby jaz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...