:: ^_^ ::

Friday, August 12, 2011

Buah hati ibu..^_____^

salam..

hehe..semalam tak berupdate ini belog..takde mase..baby petang-petang baru nak tido..tu pun time die tido aku pulak sibuk nak memanik baju..de 2 helai lagi..insya Allah takde aral dalam 2 3 ari ni siap la..

ni baby bu je tido..so amek kesempatan update kejap..banyak nak cite tapi tak sempat..tapi akan tetap cite jugak..sebagai catatan memori untuk santapan di hari tua nanti..kalau panjang umor la..=]

ni cite mala tadi..elok nak masuk waktu berbuka..die nak menyusu..so susukan die dulu..dari petang tak menyusu..ingat sempat la pas berbuka bu susukan die..tu pun elok behave je..pas mandi aku tinggalkan die kat sofa..diam je die..sempat sangat kalau nak habiskan nasi sepinggan..tapi semalam aku makan sikit je..tak tau la..selera cam mati je..

semalam jugak aku da start tak masak..da tu takde ape nak masak.lauk sume da abes..lom sempat lagi nak gi beli..da tu hubby adalah super busy..so semalam merase la makan nasi kerabu tapaw dari bazaar yang ala-ala nak basi da..tak sedap..sentap hati ni makan..pulut panggang yang hubby beli pun da nak basi..

pas berbuka..pas solat sume..dok sambung guling-guling kacau budak demok ni..da beransur-ansur nak meniarap da..tapi tu la..anak ibu ni kurang rajin nak prektis..asyik nak berdiri je..tak pun nak beriba ngan ibu..mesti nak bersentuh ngan ibu..letak bawah je start la bunyi-bunyi..

 ni elok die dok bawah..pelok hipo..hipo ni aku beli mase tu die baru 28 hari..now ni die da pandai pegang-pegang da..biase die pegang tangan hipo ni..senang kire muat tangan die..kaki hipo a bit besar lagi la die nak pegang..then fluffy so susah die nak genggam..
 ni dapat cekau batang tengkuk pun jadik..eh hipo de tengkuk gak k??
 weee..da pandai pandang camera..pastu gelak-gelak..
 time ni die dok goyang-goyang hipo tu..tapi opkos la tak nampak kan..
 meet my dagu yang runcing..aaaaaaaaaaaaawww!!
 ni ibu yang letak celah tu..kasi kepit kepala die..
last..sambil-sambil dok main gitu die tertido..aku and hubby ralit dok layang cite Cars..Alhamdulillah..selepas 2 3 ari meragam nak melekat ngan ibu..semalam die sangat mudah nak tido..oo pagi tadi aku notis baby dok pegang telinga hipo..kecik kan telinga hipo tu..suke je die pegang..=]..

hehehe..tu je la nak cite..act gamba malam tadi aku da letak..tapi tak sempat nak update..kire ari ni pun ok gak la kan..

ooh...so da weekend kan..mintak ngan hubby sok nak pegi UMRA..sok nak checkup ibu la pulak..then nk pi gunting rambut kat kompleks..boleh survey labuci and suar raya for my lil brother..tu pun kalau hubby leh luangkan mase die la..haish..sibuk kalah kn PM ni..PM pun takde sibuk macam die la..

ok mau sambung memanik baju..now turn baju ma..baju ira da selamat..tapi de sikit keciwa..senget aku buat..as long as owner die suke ok la kan...weeeeeeeeeeeeeeeee...

3 comments:

Shema Hebat said...

tomeynye ie dgn hipo ie tu.... like byk!!! aku ni ntah ble la nk ade anak sndri... huhu...

:: myzaa mia mieza :: said...

ala..ko bu 3 bulan kawen..enjoy dulu ala umah tangge..aku dulu 10 bulan bu lekat..tu pun berurut..insyaAllak coming soon ade le tu..

da tak sabo ye..=]

Shema Hebat said...

weh,, ko b'urut kt ner?? saje je tnye... kot2 lame sgt tunggu... hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...