:: ^_^ ::

Sunday, August 21, 2011

Hari Ahad saya kat rumah je..

salam...

petang-petang Ahad ni aku macam biase la shopiiiiiiiiiiiiing !!..ok itu tipu..aku kat rumah..bermain dengan anak kesayangan yang sangat susah nak lelap mata hari ni..time menyusu bukan main lagi lena dia tido..aku baru je bangun niat nak ke dapo settle kain baju dalam washing machine dia da celik mate kebil-kebil pandang aku..dengan harapan jangan tinggalkan die..ooooh pandai sungguh kamu ye..

ni pun curi-curi menaip entry dikala dia dok ralit layan TV..tapi kejap je tu..nanti mesti die pusing-pusing cari mana ibu dia menghilang..

............................................................................................

petang ni tak de ape sangat pun nak update sebenarnya..oleh sebab gatal tangan..meh la kite update secara ringan-ringan penuh kasih sayang gitew...euwww..gewli lew kitew  !!

serius aku rasa memang nak muntah la bace post kat status FB or any blogs yang guna ejaan gitu..kadang-kadang tergeliat semua usus terbelit-belit dengan buah pinggan segala bila aku cuba nak baca ape yg depa dok cuba nak sampaikan..kadang-kadang ada yang sanggup reka cipta perkataan yang pelik-pelik ejaan nya..biase kalau jumpa yang setakat tambah 'w' tu ok lagi la..boleh lagi aku cuba paham..tapi kalau jumpa yang merapu meraban memang aku abaikan dan takkan baca da..

ke ni semua trend budak muda zaman sekarang ?? kire cool la kalau kita eja camtu..haissh..merosakkan bahasa betol la..ni SPM nanti tak lulus Bahasa Melayu baru tau..aku ni memang dari dulu suka eja penuh..even mesej pun suke je penuh..takde masalah pun nak taip penuh kan..if gune singkatan pun..singkatan yang very the simple la..contoh nye penggunaan 'X' untuk ganti perkataan tak/tidak/tiada..aku bet yang tu mostly ramai yang tahu..

mungkin juga seba aku dulu-dulu mesej ngan ma and abah je..so mesej ngan orang tua ni kena la taip penuh..nanti kesian depa baca mesej aku tak keluar bunyi nye...^__^..since pakai phone with QWERTY ni lagi la senang nak taip full kan..

ah..lantak la..kang lelebih komplen kan ada yang terasa..tapi rasa nya geng-geng yang baya aku semua setuju ngan apa yang aku gitau tu..apa salahnya guna bahasa yang betul..entah bahasa planet mane la depa dok guna tak tau..or maybe jugak tahap IQ aku tak cukup tinggi..tak same level ngan depa yang dok guna bahasa gitu..bahasa yang konon nye manja auwww..auwwww gitu....geliwwwwwwwwwww !!

...............................................................................................................

ah..rindu pulak zaman muda remaja belia dulu..zaman single mingle..zaman takde masalah..zaman takde tanggungjawab besar gini..zaman yang bebas meneroka lagi...ooooh..

tak tau la bila la dapat jumpa balik geng-geng jahat dulu..rindu sama korang la..ape yang aku tau so far ni tu pun melalui FB..ramai yang da kawen..da jadi ibu ayah..same with me la..ade jugak yang da menjanda..kawen untuk kali ke-2 pun ade..yang still single pun ade..

tapi tu la kan..mase 8 tahun ni merubah segalanya..ni merujuk kepada geng zaman SPM la..eh ade ke sesape geng aku dari zaman SPM dulu sesat ke mari..?? takde kot kan..tak pe..kite teruskan penceritaan..ape yang aku nak cerita ??bukan cerita cuma sekadar menyampaikan ape yang aku nampak..perubahan maksud aku..yang  dulu dalam kelas bukan main nerd..pakai seluar atas pusat..kusut masai..berdaki..tapi sekarang da kalah Hero malaya da..macho..badan tuff ketul-ketul lagi..yang solid molid ratu kebaya heroin sekolah pulak da berkelek anak serupa makcik-makcik da..yang dulu kaki buli kini warak ala ustazah..macam-macam lagi la..

untung jugak ade FB ni..dari situ la aku mengutip kembali sisa kenangan zaman sekolah dulu dari kawan-kawan yang da lame terpisah..bila da tua nii timbul rasa sesal sebab tak hargai zaman sekolah dulu..paling best aku jumpe sorang member..zaman form 4 dulu die penah tanye aku how to pronounce 'CUTE'..die sebut tak bunyi  CUTE da..tapi bunyi cuit..ala..cuit mencuit bahu tu..kitorang bantai gelakkan die..kaw-kaw punye..dan-dan pastu dia tanye pulak maksud 'ASMARA' tu ape?? same ke dengan 'ASRAMA'..kali ni lagi kuat kitorang gelak..sian die..merah padam muka die..berlalu pergi dengan muka dendam nak tembak kitorang dengan senapang gajah..

tapi sekarang ni aku gerun kot nak jumpa die..mahu nye die speaking ngan aku nanti..mati aku menggaruk cari ayat nak jawab balik..die keje ngan agensi perlancongan tak silap aku..so opkos la mat salleh nye cair dalam mulut gitew..

..........................................................................................................

da la ye..penat la pulak bila merapu ni..nak pi mandi sementara baby tekun mengadap TV..

7 comments:

Shema Hebat said...

weh,, ko egt g x ms kt kmpp dlu?? tiap2 mlm,, sure kite g lepak kt cc bwh blok tu?? hahah,, dok kt blik yg xde kaunter....

:: myzaa mia mieza :: said...

hehehe..kena pi mintak halal ngna abg tu..memang aku ingat sgt la weh..pastu blaja frenster ngn ko jugak..aku dulu buta it..

siap abes duet gi scan gamba..petang2 gi mkan bihun sup pedas kt cafe b4..xsilap aku..jimat..1 hari luak rm2 je..nk chating nye pasal..study lingkup aku ni..nice !!

Shema Hebat said...

hahah... taw xpe,, kn p mtk halal la... ntah wujud lg ke cc tu pon aku xtaw....

kdg2 tu klo lapa sgt,, kite g bedal nasi ayam kt blok A... amek mkanan dlu,, then sembang pny smbg smbil mkn,, last2 trus bgun blah tros dr kafe tu.... lupe nk byar kot... kusyuk sgt b;gosip.... huhu

:: myzaa mia mieza :: said...

a ah..pastu datang lg sekali pakcik tu mintak kite bayar double..kopak ok!!..

sedih kalau ingat zaman sengkek dulu..ok la tu dari kena ngadap MAGGI je..

Shema Hebat said...

haha... maggi la mknn pling setia... sape kwn kite yg sorg lg tu?? aku lupe da name dia... mne dia skg eh??

:: myzaa mia mieza :: said...

sape??siti khadijah tu ke??yg kapel ngn shuk tu??die da clash ngn mamat tu..die repeat matrik setahun..pas matrik die de tanye aku die nk sambung nurse cmne..


then tup2 dengar die da kawen ngn senior die dak farmasi USM kubang kerian..skng ni memang senyap sunyi la..aku try la jugak cari..tapi tak jumpe..

Shema Hebat said...

haaa... tol2.. siti khadijah name dia... oo..ye ke.... dia xde fb ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...