:: ^_^ ::

Wednesday, September 14, 2011

Baby Hazeeq da tumbuh gigi pertama - 4 bulan 10 = 19 minggu

salam..

been a while ni aku memang tak berape nak ade kerajinan..masih mood kucar kacir..Isnin pagi bu sampai Shah Alam..pastu sibok dok kemas baju-baju sume..mane yang kotor nak cuci..nak lipat sume..then later hari Isnin tu jugak la aku menerima kunjungan tetamu yang tak diundang..sungguh aku tak ajak pun die datang umah aku..jauh sekali nak bersekongkol buat dosa..erm takpe la..tu aku cite later la ye..tu pun kalau terbukak pintu hati ni nak share kat sini..

hari Ahad ari tu berkesempatan la pergi jengok kawan lame yang dok kat Melaka..gerak dari Seremban pun da lewat..da almost pukul 3:00 petang bu la gerak..patut nye janji sampai Melaka pukul 3:00..takpe la..ni pun da besar rahmat dah hubby sanggup bawak gi Melaka..bukan senang nak kena dengan mood die..pukul 4:00 da sampai kat bandar Melaka..then tunggu kawan datang jemput..

mood happy gile dapat jumpe..macam-macam cite kuar..ye la..da 8 tahun kot tak jumpe..skang ni jumpe memasing da ade anak..tapi tu la..mase memang mencemburui betol..sedar-sedar da pukul 6:00 lebih..hubby pun da ajak balik..sebab nak gerak balik Shah Alam lagi..but have to singgah kat umah Umi Semban sebab Umi suh amek biskut..

pas Maghrib hubby cadang nak gerak balik Shah Alam..pastu tengok die cam tak sehat je..so tangguh la balik pagi..maka tido la kami semalam lagi kat Seremban..nice !!

oo mase kat Melaka tu la aku hubby discovered yang baby da ade gigi..die kate de nampak putih cam gigi..aku yang tak berapa nak yakin ni terus masukkan jari dalam mulut baby..rase kat gusi bawah tu betol ade gigi !!..terus macam..wah !..advance nye baby..patut la 2 3 ari kebelakangan ni aku nye nipples luka..tak tau la camne die nyonyot sampai luka..ni pun sangat la sakit lagi..rase ngeri je tiap kali nak susukan baby..

gambar gigi baby masih lom berjaye di snap lagi sebab sangat susah ok die nak bagi tengok gigi kecik die tu..takpe la..soon nanti dapat aku pulish kat sini..an of cos la akan tempek kat FB juge...
ni time checkup last week..mase ni doc da inject die boleh rileks je lagi..aku tunggu jugak bile die nak nanges ni..sebab tengok jarum da masuk dalam peha die...
da kuar jarum tu bu la dengar die nanges..ade la 5 saat nanges..tak yah amek dukung pun..aku gosok-gosok je die..terus die..nurse pun tampal plaster..pakai balik suar die..hehehe..comey je..tiap kali inject aku memang tunggu nak dengar die nanges kuat-kuat..minggu lepas jugak baby minum ubat yang untuk cirit birit tu..tu pun choice la..depends la pade mak pak nak bagi ke idak..gitu..

so perkembangan terbaru baby ialah sudah berjaye menumbuhkan gigi pertama...

^__________________^

2 comments:

nazirah said...

hee comel nyeee.. gewam..
yeayy da ade gigi.. best2..
nnt satu satu perkembangan dia. .
baby membesar.. comeeeeellllll


p/s : owh rasanye takde jual online
tkpe la nt kalu cci pergi jualan tu lg cci cerr tnye dengan owner tudung tu ek ;)

:: myzaa mia mieza :: said...

heheh..ok2..mekasih ye cci..nyusahkan la pulak kn..

tu la da de anak ni memang tak sempat nk berbelit2..nnt terbelit pulak..len la kalau bby nyusu botol j..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...