:: ^_^ ::

Sunday, April 15, 2012

I am a loser

..Salam..

semangat betol-betol tengah down saat ni..
entah kenape terase sangat diri ni ibarat seorang 'pecundang'
bak kate penterjemah drama korea..
pecundang ni loser la kirenye..
orang yang gagal je dalam hidup..erm..just like me !
gagal kah aku??
aku rase ye aku memang gagal..
as a degree holder..aku masih gagal untuk dapat kan kerja yang betol kerja..
as a daughter..aku gagal untuk bela nasib mak pak aku..
as a sister..aku gagal untuk tolong tampung belanja adik adik aku..
as a wife..aku masih gagal untuk jadi isteri yang baik even aku dok kat rumah sehari-hari
as a mother..aku masih gagal untuk berikan yang terbaik untuk anak aku..
as a person name Masliza..aku still gagal untuk sayang diri sendiri..
as a person name Masliza..aku still gagal untuk appreciate ape yang aku ade..

and as a hamba Allah..aku gagal untuk bersyukur dengan nikmatnye..
banyak masalah yang da menimpa aku yang membuatkan aku terus menjadi pecundang.
tu pun semua sebab sifat semulajadi aku yang tak pernah reti nak bersyukur..
mungkin di mulut sahaja lahir terima kasih untuk budi sesame insan..
tapi kat hati ni belom tentu ikhlas untuk bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi..

padahal if Allah tarik nikmat nak berak pun aku da tak keruan..
nanti bila da ditarik baru tau nak berterima kasih..
Allah bagi lagi aku peluang untuk perbetolkan mana yang tak betol..
sempurnakan mane yang da betol..

maka..mulai saat entry ni di taip..aku yang sekarang ini adalah seorang yang loser..
berazam dan berhasrat yang aku akan cuba hargai ape yang aku miliki..
tak perlu lagi nak jeles dengan ape yang orang len dapat..
treasure what i've got..

tak payah lagi nak ulit lena dengan impian yang berbukan..
impian yang bersulam jeles sebab orang lain miliki ape yang aku tak miliki..

p/s : sangat berterima kasih pada sang suami yang sangat la banyak menasihati dan banyak sangat support..bagi semangat ni up balik..pesan beliau.."tak perlu nak rase loser hanya sebab kite tak dapat ape yang die da dapat..sebab belom tentu lagi die ade ape yang kite da ade"..

p/s 1 : yang paling penting.." Allah knows best ! "

1 comment:

sue said...

stuju..sy kdg2 jeles jugak ngn org len..tp malas nk layan..syukur ngn ape yg ade

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...