:: ^_^ ::

Monday, October 1, 2012

Sambut 29th Anniversary di Hospital

Assalamualaikum...

masih lagi di kampung Dungun..
ma da discharged tengahari semalam..
kemungkinan aboh esok da boleh balik..
sebab according tu pemerhatian doc...
die da stabil..
sekarang ni die nampak macam tenat sebabnye  die tak nak makan ubat..
even ubat yang nurse bagi die boleh buang dalam tong sampah..

hari ni da isnin..
da 2 malam kat sini..
suami tak boleh nak lame-lame..
die kerja..dan aku pun tak mampu nak stay kat sini nak tolonh jaga..
memandangkan aku hanya mampu jage diri sendiri dan anak yang sorang ni..

bile fikirkan balik..terasa aku la anak yang paling tak gune..
esok aboh balik..nampak gaye nye..
adik adik aku la yang kena uruskan segala nye..baik dari memasak..kemas rumah membasuh..dan uruskn kencing berak..
ma memang da tak dapat nak buat ape ape..
die sendiri pun hanye mampu bawa diri sendiri..
aboh perlukan perhatian sepenuhnye memandang kan die da tak dapat nak uruskan diri sendiri..
and more..die da macam give up nak hidup..

what to do..die ayah..orang tua ni makin sakit die makin sensitip..
Ya  Allah..Kau berikan la kami petunjuk..jalan yang terbaik..
biar la orang nak jaja aib kami di dunia ni..
asalkan kami mendapat redhaMu di akhirat kelak..

p/s : Ma Aboh..Happy 29th Anniversarry..be strong ye ma..and aboh..u should know this..the fact that we will never abandone u..never !

2 comments:

Roz said...

assalam..

harap bersabar..kita sama-sama doakan moga ayah mieza semakin sihat walafiat yer...

:: myzaa mia mieza :: said...

mekasih Roz..
harapnye gitu la..semoge both of them cepat sembuh..=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...