:: ^_^ ::

Friday, February 25, 2011

Hanya Pada Mu Tempat untuk HambaMu Ini Mengadu

salam...

bunyi macam syahdu sesangat je kan..memang sangat syahdu pun di pagi hari ni..bangun di 1/3 malam untuk bertahajud, sangat susah kalau dah enak dibuai mimpi..tapi bertuahnya aku bila mata belum mahu lagi pejam..badan pun still ringan nak bangun.

tak dinafikan sekarang ni hati rasa tak tenang..aku tau tiada laen tempat lagi yang aku boleh memgadu..melainkan kepadaNya..andai ini takdirNya..andai ini dugaanNya..aku redha untuk terima, kifarah untuk dosa aku yang lalu..

cuma untuk waktu-waktu sekarang ni aku mungkin tak kuat mentally nya..hati ni cepat dijentik rase resah..moga Allah berikan aku kekuatan..Moga Allah berikan jalan penyelesaian kepada masalah ini..moga Allah bukakan pintu hati mereka yang ingin menghancurkan hidup aku..

erm..sedih rase bile fikir kenapa ade manusia sekejam itu..sanggup nak musnahkan hidup orang hanya untuk kepuasan sementara..tak fikirkah dia balasan diakhirat nanti..tak ade dose aku dengan die..kalau di ikutkan mereka-mereka itu lagi banyak buat dosa..dosa yang jelas..bukan aku sengaje menghukum..tapi memang terang nyata dan jelas..malas nak kenang lagi..

cuma yang aku mintak..hidup yang tenang..disamping suami yang memang sangat memahami..anak yang bakal melihat dunia..hidup yang tenang untuk supaya aku dapat terus beribadat kepadaNya..

p/s::belajar dari kesalahan..belajar dari pengalaman yang lepas!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...