:: ^_^ ::

Friday, April 8, 2011

Checkup 37 Minggu = Terasa Debarannya..~__*

salam...


Hari Jumaat tiba lagi..hehehe..da hari Jumaat jugak memang da dijadualkan untuk aku nye checkup..so ari ni checkup untk minggu yang ke 37..so after ni checkup adalah seminggu sekali..so next checkup adalah next week..

ala..bu nak menaip da gatai buntuit nak pi toilet..iklan sat no.......ok..kite kembali bersiaran..tak senonoh kan..^__^..bukan ape pun..after lunch tadi memang perut meragam..muntah-muntah..da la aku makan bukan men lagi selerakan..kate pun lauk belikan.haruslah berselera sebab da borink hamat makan lauk masak sendiri..

sambung cite gi checkup tadi..rutin macam biase..ari ni pun pegi lambat..kul 10:30 pagi bu gerak dari rumah..redha je la kalau ramai orang pun..memang tepat jangkaan aku..memang tengah ramai orang..ramai yang datang checkup..ramai jugak yang bersalin and yang bawak kuar baby..

so hadapi je dengan senyumam..hati berdebar nak tau ape pulak perkembangan minggu ni..yela..tinggal lagi 3 minggu je kan..da last-last ni rase cam tak sabar pun ade jugak..tak sabar nak de orang jage..hehehe..

sesampai je cam biase..timbang..mek BP (113/73)..then bagi urine..dok luar tunggu doc panggil sambil layan sudoku..tak lame pastu de nurse panggil..katenye lambat sikit jumpe doc ari ni..aku pun nampak Dr.Ummul kelam kabut kulu kilir..sibuk je..so die ajak gi check jantung baby dulu..buat CTG..ni 1st time nek 2nd floor ngan hubby..terus feeling da nak bersalin..hahaha..wat lawak je..

then sampai 2nd floor..nurse tadi suh masuk dalam 1 bilik ni..rupenye ni la bilik menunggu sementara nak masuk labour room..then nurse kate ade je yang bersalin kat citu..comey gak biliknye..de tv sume la..pastu ngan hubby pulak dok pegang tangan aku..cam la aku sakit nak bersalin..padahal nak check jantung baby je pun..so feeling la..hahaha.nampak benor tak sabar kan..

see..this..actually banyak lagi gambo yang hubby snap..tapi entah camne die tak persan yang gambo-gambo tu sume nampak perut aku dari tepi..so ni je la kirenye gambo yang senonoh sikit..die dok men nyorok belakang tirai..bu la aku tau..kalau wat CTG  ni memang la lame gile..mau dekat 30 minit dok cni..nak siap printkan denyut jantung baby..

turun bawah je terus jumpe doc..masuk bilik doc je terus kena baring and scan..ye la..kate pun ari ni doc sibok kan..harus la sume pun nak cepat kan..sempay lagi die terangkan detail..takpe..kami tak kisah..hubby pun nak cepat..da dekat 12:30 tghari..scan kepala babby ukur lilit sume..

Alhamdulillah sume ok..jantung baby adalah cantik..cume after lahir nanti dinaihatkan jumpe doc pakar kanak-kanak..kite takmo amek risiko of jadi pape kan..skang ni memang la jantung baby sume ok..if anything abnormal pun biase after lahir la bu dapat detect..takpe..ibu and ayah akan buat yang terbaik untuk baby..

ha..da update laju-laju..supaya tak melalut..balik tu singgah kat Giant 13..katenye semalam nak makan Roti Boy..ingatkan dekat Giant tu ade la..hubby pun kate die ade nampak..aku pun cam penah nampak je..ke kat JJ Bukit Tinggi..paus pusing tapi takde..so masuk Giant jap beli pembersih lantai..tau je la aku ni kerja cuci lantai toilet je..tu yang kejap je benda tu abes..ni beli yang sikit punye besar....

da sambor 2 3 jenis pewangi..bayar then terus headed kat area foodcourt mau tapaw lauk tengahri..nasi da de kat umah..balik umah tinggal hidang and mamam je la..so gitu je la cite checkup dihari Jumaat..harap-harap boleh la pegi lagi 3 kali checkup before due..biar la baby lame-lame dala wut ibu ni..leh ibu mam puas-puas..leh manje ngan hubby dulu puas-puas..

ooo..sal Roti Boy tu..hubby da janji sok pukul 9:30 hubby nak bawak pegi beli Roti Boy..tapi tak tu la die nak bawak pi Alamanda ke nak bawak pi OU..mane-mane pun takpe..asal dapat kan..ooo..heaven..nak beli 18 ketull.simpan wat stock kat umah..

thanx pada yang sudi bace catatan bakal ibu ni..thanx yang sudi jengah berkali-kali..walaupun tau blog ni adalah merapu dan kadang-kadang macam syok sendiri..doakan sume selamat..dan doakan juga semoga aku dapat terus mencatat di cni..untuk kenangan bersama...

lebiu very strong la..muahhhhhhx!!!..^________________^

2 comments:

PuteriKureKure said...

myzaa dah 37 weeks ye? wah...kejap je! take care eh. :)

:: myzaa :: said...

ye kak intan..kejap je pulak..dari mule2 tau akak pregnantkn Jaz..time tu sedih sebab lom pregnant lagi..

then bile dapat berita best ni..Alhamdulillah..dok ulang2 bace camne kak intan lahirkan Jaz..hopefully senang camtu jugak..adeh..nebes da..=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...