:: ^_^ ::

Saturday, April 9, 2011

Mission Failed..~___~..sob..sob

salam..

selamat tengahari Sabtu..!!..bu je sampai umah ni..hari ni memang pepagi lagi da bangun..malam tadi nak kate tido awal tu tak de la awal sangat..da kul 3 lebih jugak bu mate ni lelap..biasenye mau pukul 5 bu nak lelap..semalam pun tido adalah super selesa sebab sejuk..da lame da aku tak feeling selimut sume ni..tapi malam tadi siap tarik-tarik lagi ngan hubby..memang selesa la tido..

bangun adalah awal..sebab hubby janji nak bawak gi cari Roti Boy..janji nak gerak dalam kul 9:30 pagi gitu..sebab tengahari hubby da nak masuk keje kan..ingat kn die nak la pegi OU ke Alamanda k..sebab citu memang kompom la ade outlet Roti Boy kan..

aleh-aleh die nak gi JJ Bukit Tinggi je..aku mule-mule on je la..sebab ari tu macam terpandang ade kat situ..tapi bile sampai je adalah hampa sangat-sangat..da la jauh jugak kan sampai ke Klang sinun..tapi nak wat camne..nak melawan hubby nanti jadi derhaka pulak..ekekeke...

da cukup bek la die nak luang mase layan kehendak aku yang bukan-bukan ni..and aku pulak last2 pregnant ni la yang nak haru itu ini..hehehe.ampun ye..da tu nak wat camne kan..baby yang nak..buleh???


ooo..ini la idaman hati yang belom ku temui..harap2 before baby kuar dapat la mamam ye..tak pun nanti pas pantang la bu ibu dapat kan..hubby memang tak berapa suke nak pegi OU or Alamanda..tak tau la ape yang die fobia sangat..ke abang de buah hati kekasih lame kat sane..sambil wat muke curige sikit..wink2!!..^__^

bukan ape..aku tau sangat die ni kalau tempat die tak biase pegi mane die nak pegi sangat..ingat dulu aku nanges-nanges ajak pegi JJ Bukit Tinggi tu..bu la die de hati nak bawak aku pegi sane..so skang ni memang situ la tempat die suke pegi..aku pulak yang da borink dok melepak situ..

jadi cite nye tadi sampai JJ sane dalam pukul 10:20 gtu..kire ngam-ngam la kedai sume bu bukan panas2 lagi kan..terus terjah directory..memang takde la kan dalam list..so untuk tidak menghampakan diri sendiri..sanggup aku ni jalan laju-laju..cari di siap cerok lorong yang lohong..memang takdo eh..hampo lagi di citu..

maka sebab tak nak la kasi air liur meleleh..singgah la kt La Boheme..beli la roti yang ala-ala adik ipar tiri Roti Boy..bau tu da ade..rupe pun boleh la kan..tapi rase adalah sangat tidak memenuhi piawai aku..sedih lagi di situ..

maka pulang la aku dengan hampa..hampa tu tak do la hampa mane pun..lagi banyak jugak food yang aku ang hubby rembat kt JJ sane..malas nak snap gambo..ade sotong goreng..tempura maki..asam-asam..gajus panggang..sotong keping..sosej besar..entah macam2 lagi la..ngap-ngap dalm kete..sampai umah ni da kenyang..

ingat lunch mau masak..tapi tanye hubby die pun da kenyang so decide mau masak untuk dinner malam nanti je la..

moral of the story..tak dapat mam betis..sekali dapat mam peha da..insyaAllah..de rezeki de mase..dapat la kot aku mam Roti Boy ni..kalau tak dapat pun aku takde la terkilan..sebab da usaha pegi cari kan..ni kalau umi and ma tau ni mesti die pakse hubby gi cari sampai dapat...hehehe..incik hubby..harap kamu bace entry ini ye...lebiu lebih la..^___^

2 comments:

Safatul Iman said...

kak miza...roti ni ade kat econsave senawang..sbb aritu blik mkn ngn umi..hehe~___^v

:: myzaa :: said...

TQ..TQ..hehehehe..sok ajak abang balik la..boleh pi beli sane..erm tu pun kalau abg cuti..ooo harap2 la die cuti...hooyeah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...