:: ^_^ ::

Wednesday, October 26, 2011

Segmen Mari Kenali Saya dan Blog Saya by Taufiq Nazli

salam..

bunyi entry tu dekat-dekat dengan Segmen Mari Menari pulak hehehehe..erm tadi jenjalan kat Page DTS..suke jengah situ sebab banyak update best-best..

pastu tertarik dengan salah satu update yang best INI..pagi tadi aku da jengah blog die ni..baru few days la jengah sini..pastu bile bace entry ni cam best pulak nak join kan..saje-saje je..suke-suke..

syarat nak join segmen ni :

1.buat 1 entry bertajuk seperti di atas - Segmen mari kenali saya dan blog saya - ni aku ngah gigih buat !

2.letak sekali banner dalam cam kat atas ni..- DONE !

3.WAJIB tulis pasal diri sendiri and apekah hala tuju blog ini - OK sat gi aku try tulis !

4.need to follw blog taufiqnazli and fanpage taufiqnazli - DONE !

5.WAJIB letak link entry ni kat kotak komen entry beliau and dekat fanpage beliau sekali - ni pun sat gi bu aku link kan..

ok..seterusnye nak penuhi syarat ke-3..

call me myzaa..fews ex-kolig ade yang panggil mia..zaman sekolah menengah ade yang panggil Za je..Matrik and UPM panggil Miza..Angoh and Kak Li pulak panggilan dalam keluarga..

asal dari Dungun, Terengganu..but now menetap with hubby in Shah Alam..

A married woman..which mean I am a wife..a good one hopefully..a young mother to a cute lil Hazeeq..and for now I am a fully housewife - what a lucky me !

sebenarnye dari aku darjah 6 i was so addicted dengan diary..mase tu komputer pun aku selalu tertukar dengan mesin basuh..nak kenal blog jauh la lagi kan..aku rajin menulis..tulis ape yang aku rase..tulis pasal ma marah aku ke..abah yang baik hati bagi 20 sen beli eserem k..

sampai la aku berkahwin..last 2 year..back in 2009..aku da jarang menulis..sebabnye hubby suke curi-curi nak bace ape yang aku tulis..noty!..but before kawen tu aku da try berjinak nak tulis blog..dalam tahun 2008 tak silap aku..dat was my 1st blog..which da tak wujud skang ni...

then bila da kawen..saje je la nak menulis..tapi takde la details all personal issue pun jaja kat sini..ni just untuk cipta memori sepanjang perjalanan aku mengenali diri sendiri..perjalanan menjadi seorang isteri..yet seorang ibu..

blog ni jugak tempat aku berkongsi ape yang aku lalui hari-hari..kate pun dok umah je kan..through blog ni..sedare jauh-jauh sane boleh tau perkembangan aku and family..especially bila da ade si tecit nonet ni..entry pun da banyak berkisar pasal die je..dengan niat nanti bila da besar..die tau la cemane susah senang suke duka ibu ayah die nak besarkan die..

sebelom-sebelom ni macam tak bape nak konfiden nak war-warkan 'aku ade blog' or 'singgah la blog aku'..nanti di kate menjaja blog dengan harapan nak traffic tinggi..sumpah !..last few months bu la aku tau ape kejadah nye traffic sume tu..sepanjang da nak masuk 2 tahun dengan blog ni..bu 1/2 kerat yang menfollow blog ni dengan suke hati seikhlas rela..Alhamdulillah la..syukur sangat sebab ade yang sudi nak bace kan..

aku tau entry aku bukan best dan jauh la nak berilmiah sangat..sekadar kisah suke duka diri sendiri..dan sendiri juga yang suke ulang tayang baca..da sangat suprise jugak sebab pas pantang hari tu aku tengok kat acc Nuffnang aku..ade 18 BE..setau aku..traffic aku adalah sangat ciput..mungkin rezeki agaknye..and tu bukan bermakne aku berblog sebab nak duet nuffnang..tapi tak kisah la orang nak kate ape kan..masing-masing pun da tau..

ish tu je la kot..makin lame aku tau makin melalut la pulak aku rase..

p/s:: agak-agak layak entah nak join ni..

2 comments:

TaufiqNazli said...

Hai, thanks sebab join segmen saya =) saya follow awak.

:: myzaa mia mieza :: said...

thanx to you jugak nazli sebab sudi men'follow'..=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...